Postavitev znamenja

Spoštovana s. Ramona!

Rada bi Vam opisala moje doživetje pri sveti maši na 4. letnem srečanju, ki je bilo 23. 3. letos.

Med sveto mašo, ko smo molili Oče naš, me je prešinila nenavadna misel, da bi se postavil križ na našem travniku. Misel je še bila, da bi se ta križ postavil na najvišje drevo. Čutila sem, da se vame seli pogum, ki bo premagal vsako nasprotovanje. Čutila sem tudi, da bom vse zmogla samo v povezavi z Jezusom in Marijo.

Ta travnik je od mojega doma oddaljen 1,5 km, od Starega trga pri Ložu, pa 2,5 km. Leži na pobočju Šmaraškega hriba in meri 0,88 ha. Do travnika, ki je trenutno zapuščen, ker smo ga dali pred 30. leti sorodnikom v najem za pašo, vodi 1 km makadamske poti. Trenutno ni oskrbovan, zato bi ga morali urediti. S tega mesta je lep razgled, ki zajame večji del naše fare in občine. Doma nisem še nič govorila o tem, ker mislim, da se moram najprej pogovoriti z Vami. Ne vem ali bi bil ta kraj primeren, saj ni ravno v središču Slovenije.

Ta kraj večkrat obiščem in spotoma molim rožni venec. Ko pridem tja, čutim v srcu neizmerno veselje. Je tudi dobro viden iz balkona naše hiše. Od tega dogodka je preteklo že več kot štiri mesece, pa je še vedno tako živ kot bi se zgodil včeraj.

Po dveh mesecih sem se o tem pogovorila z duhovnikom. Bil je skeptičen glede postavitve križa. Rekel je, da bi moral biti razlog za postavitev zahvala za neko milost, saj bi ljudje to bolje sprejeli. Rekel je, naj se o svoji ideji govorim z odborom Marije Romarice in naj kraj blagoslovim z blagoslovljeno vodo.

Na prvo soboto v mesecu juliju letos, sem pri sveti maši prosila za rešitev te zadeve. Pri povzdigovanju, sem dobila misel, da bi ta kraj obiskovala vsakega 18. v mesecu. Z menoj pa vsaj še en član odbora. Tisti mesec je ta kraj res obiskal ves odbor. Nekateri so bili za, drugi proti. Zase vem, da ostajam pri svoji odločitvi.

Prosim Vas in Vaše sestre za molitveno podporo, da se na tem kraju postavi križ ali podobo Marije iz Schönstatta. Vse to v zahvalo, za 100. letnico Schönstattskega gibanja, ki je prisotno tudi v Sloveniji in da ta kraj postane kraj molitve.

Nadlesk, 3. 8. 2014
Vida Gorše

Draga Vida!

Prejela sem Vašo e-pošto. Vaše pobude sem bila zelo vesela. Še najbolje bi bilo, da se o tem pogovorimo, na bodočem pripravljalnem sestanku našega odbora.

Medtem obiskujte ta kraj in molite, da Vam Marija pomaga razjasnit nejasnosti. V vednost Vam sporočam, da lahko slike na stebru postavite brez dovoljenj. Tu ni omejitev. Na Hrvaškem imajo mnoge župnije, kjer se nahajajo krogi Marije Romarice, po cerkvah, pred cerkvijo ali v okolici, slike Marije Trikrat Čudovite, Kraljice in zmagovalke iz Schönstatta. Sama izvedba slike na stebru, je prepuščena Vaši domišljiji.

Tu v Schönstattu imam veliko dela s pripravami na prihajajočo 100. obletnico gibanja. Prosim Vas, molite tudi Vi za mene! Hvala!

Lep pozdrav iz Schönstatta!

Vaša sestra Ramona
Schönstatt, 24.09.2014

Slike