1. srečanje Slovenske Schoenstattske družine

V soboto 23. junija 2018 ob 9,00 dopoldne, smo se v Plečnikovi dvorani Doma duhovnih vaj pri svetemu Jožefu v Ljubljani, zbrali člani odbora Marije Romarice za Slovenijo. Z nami je bila tudi schönstattska sestra M. Ramona Schneider.

Ogledali smo si slikovno predstavitev romanja Marije Romarice po državah Evrope in tudi po Sloveniji. Prebrali smo odlično predavanje patra Heinricha Walterja: Glas časa za današnjo Evropo, ki ga je imel na 3. konferenci narodnih predstavnikov EU, letos marca 2018 v Schönstattu in se o njem pogovorili. Sestavili smo tudi program za 8. srečanje z Marijo Romarico, ki bo predvidoma v nedeljo 23.9.2018 popoldne, v Starem trgu pri Ložu.

V popoldanskem delu, so se nam pridružili tudi drugi, s katerimi smo lansko leto, skupaj sklenili Zavezo ljubezni z Materjo Trikrat Čudovito, Kraljico in Zmagovalko. Z delom po skupinah, smo razmišljali o naši poti domov k Očetu, ki je zaobsežena v stavku ustanovitelja Schönstattskega gibanja patra Jožefa Kentenicha: Z Marijo, po Kristusu, v Svetem Duhu, k Očetu!

Ob 18,00 je bila v Marijini kapeli sveta maša, ki jo je daroval ljubljanski pomožni škof, gospod Franci Šuštar. V pridigi se je gospod škof, prisrčen kot je vedno, navezal na evangelij, ki je bil vzet od praznika naslednjega dne, ko je godoval sveti Janez Krstnik. Lk 1, 57-66.80 Janez Krstnik nam je velik zgled v zvestobi in darovanju žrtev. Zvestoba Janeza Krstnika se je začela v malih stvareh in se končala z njegovo mučeniško smrtjo, s katero je proslavil Boga.

Slike