9. srečanje z Marijo Romarico

Na Slomškovo nedeljo, 29. septembra 2019 popoldne, smo se v župnijski cerkvi svetega Jurija v Starem trgu pri Ložu, že 9. zbrali okoli naše nebeške Matere Marije, ki roma po naši domovini Sloveniji, v obliki silhuete male cerkvice iz Schönstatta. Mnogi dobri kristjani v Sloveniji in tudi drugod, se z besedami Natánaela iz Janezovega Evangelija sprašujejo: Iz Nemčije more priti kaj dobrega? prim. Jn 1, 46-49 Vse dvome glede pravovernosti tega gibanja, je ovrgel že papež Pavel VI., s tem, ko je po 14. letnem izgnanstvu v ZDA, dne 22.12.1965, osebno sprejel ustanovitelja p. Jožefa Kentenicha in njegovo Schönstattsko gibanje priporočil Cerkvi, kot eno od poti za njen ponoven preporod.

Rdeča nit tega 9. srečanja je bila Zaveza ljubezni. Gre za Zavezo ljubezni med Božjo Materjo Marijo in menoj, ki sem njen otrok. Seveda sem grešen in potreben Božjega Usmiljenja, vendar po Zvezi ljubezni, kadar jo vzamem resno, postanem Marijin in Jezusov sodelavec. Zdaj se veselim, ko trpim za vas ter s svoje strani dopolnjujem v svojem mesu, kar primanjkuje Kristusovim bridkostim in to v prid njegovemu telesu, ki je Cerkev. Kol 1,24

Pri sveti maši nam je ljubljanski pomožni škof, msgr. dr. Franci Šuštar, najprej povedal nekaj misli na temo Božje besede tega dne. V prvem berilu Am 6, 1.4-7 gre za Božjo grožnjo lahkomiselnim grešnikom. V drugem berilu 1 Tim 6, 11-16 nas apostol Pavel poziva naj ohranimo zapovedi, dokler Kristus ne pride. V Evangeliju Lk 16, 19-31, pa se srečamo z znano zgodbo o bogatinu in ubogem Lazarju. Gospod škof nas je pozval naj bomo mi tisti Mojzesi in preroki, katere naj ljudje današnjega časa poslušajo, da ne pridejo po smrti na kraj trpljenja. Pri tem poslanstvu, pa se zaradi sklenitve Zaveze ljubezni, lahko zanesemo na vodstvo in spodbude naše Matere Trikrat Čudovite, Kraljice in Zmagovalke.

Po sveti maši je gospod škof blagoslovil potujoča svetišča. Sledilo je druženje ob domačih dobrotah, ki so jih pripravile velikodušne žene iz Bele krajine.

Priložene fotografije je posnela: Marjana Perkovič

Slike