Pričevanje Adolfa in Mojce Košmrl

Gospa Stana Porok, ki skrbi za širjenje gibanja Marije Romarice je iskala nekoga, ki bi izdelal nove torbice iz blaga v katerih milostna podoba Marije Romarice roma od hiše do hiše. Prišla je k meni domov in me vprašala ali bi bila pripravljena sešiti te torbice. Privolila sem. Iskala je tudi mizarja, ki bi izdelal okvire za slike Marije Romarice. Povedala sem ji, da je moj mož mizar in naj vpraša njega. Privolil je tudi on. Tako je zdaj izdelava okvirjev in torbic najina skrb, pa tudi hramba milostnih podob, ki še čakajo na okvir.

Obiskala naju je tudi sestra Ramona, da smo se dogovorili vse podrobnosti, ki so bile potrebne za izdelavo torbic in okvirjev. Tako je tudi k nam Marija Romarica našla svojo pot. Občutila sva tudi milosti, ki jih prinaša Marija Romarica s seboj, ko pride v hišo.

Moj mož je leta 2000 padel s padalom in si poškodoval hrbtenico, tako da je sedaj trajno na invalidskem vozičku.
Tisti čas, ko je k nam prišla Marija Romarica, smo ravno prenavljali stanovanje in odnosi med nama niso bili najboljši, saj sva se stalno nekaj prepirala. Začela sem se priporočati Marji in mislila sem, da bo Ona takoj vse rešila. Nič se ni zgodilo in začela sem že dvomiti, da nama Marija lahko pomaga. Marija pa je delala na svoj način.

Prav v tistem času sva se čutila poklicana na Kurešček, na seminar očeta Jamesa. Možu sem rekla, da grem k spovedi in mož je nepričakovano odvrnil, da gre tudi on. Res je šel po mnogih letih. Spovedniku je preprosto dejal, da že zelo dolgo ni bil pri spovedi in da se sploh ne zna več spovedati. Prosil je spovednika, naj ga kar on izprašuje. Prijazni spovednik mu je rekel, da je res pogumen, da je prišel k spovedi. To je ustvarilo prijetno vzdušje in mož se je po dolgem času spovedal.

Ko sem potem milostno podobo Marije Romarice predala naprej, se je zgodilo. Stvari so se začele spreminjati. Kar na enkrat sva se začela z možem čisto drugače pogovarjati, težave so se začele reševati. Odnosi med nama so zopet postali lepi in tudi moliti sva začela skupaj. Sedaj je mož tisti, ki da pobudo za skupno molitev.
Mariji Romarici hvala za vse milosti, ki jih izprosi pri Bogu za naše družine!