CD

Božja Previdnost je hotela, da so schönstattska sestra Ramona in še dve njeni sodelavki nekega večera pri Frančiškanih v Ljubljani spraševale ali bi se tam morda še lahko udeležile svete maše. Bil je že zgoden večer na prvi petek v mesecu. Prijazno jih je sprejel pater Vid Lesjak. Ponudil jim je možnost prejema svetega obhajila, kar so z veseljem sprejele.

Med poznejšim pogovorom ob čaju je sestra Ramona omenila, da so na hrvaškem izdali CD s Schönstattskimi pesmimi. Na veliko presenečenje vseh je pater Vid vzkliknil: „Zakaj pa ne tudi v Slovenskem jeziku?” Hitro so sklenili dogovor, da pater Vid organizira vse potrebno. Za prevod pesmi iz nemškega v slovenski jezik je poskrbel Leon Oblak. Za glasbeni aranžma vseh pesmi pa Dominik Krt.

Snemanje CD-ja v izvedbi cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije sveti Jurij iz Starega trga pri Ložu pod vodstvom Valerije Žabkar je potekalo v studiu Dream studio Krt d.o.o. . Oblikovalec zvoka in grafične podobe CD-ja je prav tako Dominik Krt.

CD s Schönstattskimi pesmimi je „stopil” v javnost na dan 2. srečanja z Marijo Romarico v nedeljo 30. X. 2011. Po samem srečanju je cerkveni MPZ Sveti Jurij pred polno farno cerkvijo izvedel predstavitev vseh pesmi. Pred vsako pesmijo je napovedovalec razložil ozadje nastanka pesmi. Glej dokument: Predstavitev CD-ja

CD s Schönstattskimi pesmimi lahko naročite na naslovu:
Adolf in Mojca Košmrl, Vrhnika pri Ložu 44, 1386 Stari trg pri Ložu;
moby: 041-979-023, e-naslov: naturan@siol.net

Pesmi

 1. Marija s Teboj na tej poti
 2. Mae Peregrina
 3. S plaščem nas ogrni
 4. Bog, slavimo te
 5. Naj zgodi se
 6. Vladarica vseh nebes
 7. Kot da domov bi spet se vrnil
 8. Z nami si
 9. S teboj, Marija
 10. Stvarnik naš
 11. Ti si izvolila nas
 12. Da, Mati, ti odpošlji nas
 13. Bog Troedini