Srečanje slovenske schoenstattske družine

V soboto 23. junija 2018 ob 14.30, bo v Ksaverjevi dvorani pri svetemu Jožefu v Ljubljani srečanje slovenske schönstattske družine.

Srečali se bomo vsi, ki smo lansko leto na 7. srečanju v Starem trgu pri Ložu, sklenili Zavezo ljubezni z Božjo Materjo Marijo. O življenju v Zavezi ljubezni, nas bo nagovorila in spodbudila schönstattska sestra Ramona in nam o tem pripravila tudi slikovno animacijo.

Zaključek srečanja bo s sveto mašo v Marijini kapeli, ki jo bo ob 18.00 uri daroval ljubljanski pomožni škof, gospod Franci Šuštar.

S seboj prinesite pecivo, sok ali druge priboljške, ki si jih bomo razdelili med odmorom in ob druženju s škofom Šuštarjem po sveti maši.

Na voljo je brezplačno zavarovano parkirišče. Vhod je iz Zarnikove ulice.

Vabljeni!

Kronanje podobe Matere Trikrat Čudovite

Kronanje podobe Matere Trikrat Čudovite, Kraljice in Zmagovalke iz Schoenstatta, na prihodnjem 11. letnem srečanju leta 2024, kakor je to v časih hudih preizkušenj, skupaj s svojimi sodelavci, delal pater Jožef Kentenich.

Vabilo na 10. srečanje

Lepo vabljeni na 10. srečanje z Marijo Romarico, ki bo 18. marca 2023, v župnijski cerkvi svetega Jurija v Starem trgu pri Ložu. Srečanje se bo dogajalo med 10. in 13. uro. 

Preberi več

Molitev gibanja 2022-23

Zadnje srečanje z Marijo Romarico smo imeli konec septembra leta 2019. V letu 2023 si želimo ponovnega, že 10. srečanja. Po priloženi molitvi, lahko pomagate s prošnjo k Božji Materi, da nam pri tem nakloni potrebnega blagoslova.

Preberi več

Molitev za mir v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je vsem segla v srce. Kristjani se ne smemo zapirati v svoj mali varni svet, ampak moramo vsi dejavno pomagati z molitvijo za mir. s Ramona nam je že prve dni vojne v Ukrajini, pripravila molitev za mir. Gibanje za Evropo, pa še prej.

Preberi več

Sinoda 2021-2023

Sinoda je pot, po kateri lahko Cerkev rodovitnejše izpolni svoje poslanstvo oznanjanja Evangelija svetu. Je kvas v službi prihajajočega Božjega kraljestva.

Preberi več

Duhovne spodbude za advent 2021

Sestra Ramona, nam je za vsak teden adventa 2021 in za Božič, pripravila izbrane tekste, ki naj bi nas uvedli v notranjo odprtost, pričakovanje in v skrivnost Jezusovega rojstva. 

Preberi več

1. TEDEN PRASVETIŠČA

1. TEDEN PRASVETIŠČA – Pobuda želi na milostnem kraju v Prasvetišču v Schoenstattu, združiti srca članov Schoenstattskega gibanja iz vsega sveta.

Preberi več

Marija v Domačih svetiščih

OPAZUJMO SVOJE ŽIVLJENJE

„Mi, ki smo svoje življenje izročili v roke Materi Trikrat Čudoviti, dajemo prednost svojevrstni metodi opazovanja. … Za predmet opazovanja izbiramo svoje življenje. V spominu imamo zabeležene številne dogodke našega življenja in ti dogodki drvijo mimo nas s hitrostjo hitrega vlaka. … Kaj naj torej dosežemo z opazovanjem? Ustvarjamo lestev za razum in ustvarjamo lestev za srce! … Pogosto razmišljamo takole: Počutim se krivega, ker nas je zaradi mene doletelo veliko razočaranje in velika nesreča. Kaj naj storim? Ker se nam v turbulenci dogodkov običajno ne posreči, da bi za temi dogodki videli ljubega Boga, da bi čutili in poljubili njegovo Očetovsko roko, moramo zamujeno nadoknaditi, torej premisliti. Zgodilo se je to in to. Kaj mi hoče ljubi Bog s tem povedati?”

pater Jožef Kentenich, 3.9.1967

Drobni utrinki:
Ljubi Bog, še vedno piše Sveto pismo. Piše ga dandanes in skozi moje življenje. Kakor je nekoč vodil Izraelsko ljudstvo skozi puščavo, tako vodi tudi nas danes, vodi vsakega posamezno. Pater Kentenich je pogosto govoril o „zakramentalnosti trenutka.” V vsakem trenutku se srečujem s Stvarnikom. V vsakem trenutku mi je ponujena milost. V vsakem trenutku se lahko srečam z Bogom in se z njim povežem.

Premislimo:
Ali sem se sposoben v življenju občasno ustaviti? Ali sem usmerjen zgolj k delovanju navzven? Znam umolkniti in tiho zreti na svoje življenje, da tako pritegnem posamezne dogodke dneva v svojo molitev? Znam dogodke dneva tako podoživljati, da vidim za njimi Boga, njegovo voljo, blagoslov, ljubezen in dobroto?

Priprava na sklenitev zaveze ljubezni 2020

Na 9. srečanju Slovenske Schönstattske družine z Marijo Romarico, 29. septembra 2019, smo Vas povabili, da izpolnite prijavnico za sklenitev Zaveze ljubezni z našo nebeško Materjo Marijo. Mnogi med Vami, ste se na to velikodušno odzvali.

Preberi več

Duhovna vzpodbuda s. Ramone v času pandemije Corona virusa

– Duhovna spodbuda Schönstattske sestre Ramone v času pandemije Corona virusa.

– Schönstattska družina 15. aprila 2020, v Domačih svetiščih krona podobo Božje Matere.

 

Preberi več

s. Ramona Schneider ob Božiču 2019

Ob Božiču, praznujemo učlovečenje Božjega Sina. Jezus, pride v naš svet, ker bi nas rad odrešil smrti. On prihaja, ker bi nas rad, ker bi me rad, vprašal samo eno: Kaj hočeš, da ti storim?

Preberi več

Nič brez tebe Marija, ničesar ne brez nas!

Vsak mesec v letu, smo na 18. dan povabljeni, da obnovimo svojo Zavezo ljubezni z nebeško Materjo Marijo.

Preberi več

9. srečanje z Marijo Romarico

Vabljeni na 9. srečanje z Marijo Romarico iz Schönstatta!

Srečanje bo v župnijski cerkvi v Starem trgu pri Ložu, v nedeljo 29.9.2019 ob 14.30. Naslov srečanja je „ZAVEZA LJUBEZNI.”

Preberi več

Vabljeni na 8. srečanje z Marijo Romarico

Vsi, ki čutite v srcu ljubezen in posebno nerazložljivo naklonjenost do Božje Matere Marije in njenega Sina Jezusa in bi radi postali njuni sodelavci, ste v nedeljo 23. septembra 2018 ob 15.00, vabljeni v župnijsko cerkev svetega Jurija v Stari trg pri Ložu.

Preberi več

Konferenca 16. – 18. marec 2018 v Schönstattu

V Schönstattu se bomo na Evropski konferenci, ki bo potekala od 16. do 18. marca 2018, srečali odgovorni za apostolat Marije Romarice po posameznih državah.

Preberi več

7. tradicionalno letno srečanje

V nedeljo 24.09.2017, se bo ob 14,00 začelo 7. že tradicionalno srečanje prejemnikov Marije Romarice in članov Schönstattskega gibanja.

Preberi več