7. tradicionalno letno srečanje

V nedeljo 24.09.2017, se bo ob 14,00 začelo 7. že tradicionalno srečanje prejemnikov Marije Romarice in članov Schönstattskega gibanja.

Srečanje bo tako kot doslej, potekalo v župnijski cerkvi svetega Jurija v Starem trgu pri Ložu.

Posebnost tega srečanja, bo sklenitev Zaveze ljubezni z Božjo Materjo Marijo. K temu dejanju so prostovoljno povabljeni posamezniki ali pa tudi cele družine. Med besedo posamezniki v Schönstattskem gibanju razumemo: možje, fantje, žene, deklice, dekleta, neporočene žene, duhovniki. Vsak pri tem prebere njegovemu stanu primerno besedilo posvetitve.

S tem na videz drobnim dejanjem, se zgodi nekaj velikega. Veliko je to, da postane vsak naš še tako majhen, boleč ali pa nepomemben dogodek iz našega življenja, ki je zavestno izročen v roke Mariji, močno sredstvo pri odreševanju sveta. Naenkrat začutimo, kot da je naše življenje dobilo nov zagon, nov smisel. Sredi prej pustega vsakdana, naenkrat občutimo srečo. Začutimo kako je naše življenje vpeto v nekaj velikega, saj postanemo Marijini in Jezusovi sodelavci.

Še pred sklenitvijo Zaveze ljubezni, bomo lahko poslušali pričevanja zakonskega para iz avstrijske Koroške, o njunem življenju po sklenitvi Zaveze ljubezni z Marijo Božjo Materjo.

Predviden program srečanja:

  • ob 14,00 izpostavitev Najsvetejšega v češčenje s pesmijo in molitvijo,
  • ob 14,30 igra iz Marijinega življenja,
  • ob 15,00 pričevanje zakonskega para Ernesta in Alenke iz Avstrije,
  • ob 15,30 odmor s ponudbo stojnic: sok in pecivo,
  • ob 16,30 sklenitev Zaveze ljubezni posameznikov in družin,
  • ob 17,00 sveta maša,
  • po sveti maši, blagoslov Marijinih romarskih podob,

Med odmorom bo možno kupiti:
– CD plošče s Schönstattskimi pesmimi,
– spominke z motivom milostne podobe Marije iz Schönstatta

Program:

Marija v Domačih svetiščih

OPAZUJMO SVOJE ŽIVLJENJE

„Mi, ki smo svoje življenje izročili v roke Materi Trikrat Čudoviti, dajemo prednost svojevrstni metodi opazovanja. … Za predmet opazovanja izbiramo svoje življenje. V spominu imamo zabeležene številne dogodke našega življenja in ti dogodki drvijo mimo nas s hitrostjo hitrega vlaka. … Kaj naj torej dosežemo z opazovanjem? Ustvarjamo lestev za razum in ustvarjamo lestev za srce! … Pogosto razmišljamo takole: Počutim se krivega, ker nas je zaradi mene doletelo veliko razočaranje in velika nesreča. Kaj naj storim? Ker se nam v turbulenci dogodkov običajno ne posreči, da bi za temi dogodki videli ljubega Boga, da bi čutili in poljubili njegovo Očetovsko roko, moramo zamujeno nadoknaditi, torej premisliti. Zgodilo se je to in to. Kaj mi hoče ljubi Bog s tem povedati?”

pater Jožef Kentenich, 3.9.1967

Drobni utrinki:
Ljubi Bog, še vedno piše Sveto pismo. Piše ga dandanes in skozi moje življenje. Kakor je nekoč vodil Izraelsko ljudstvo skozi puščavo, tako vodi tudi nas danes, vodi vsakega posamezno. Pater Kentenich je pogosto govoril o „zakramentalnosti trenutka.” V vsakem trenutku se srečujem s Stvarnikom. V vsakem trenutku mi je ponujena milost. V vsakem trenutku se lahko srečam z Bogom in se z njim povežem.

Premislimo:
Ali sem se sposoben v življenju občasno ustaviti? Ali sem usmerjen zgolj k delovanju navzven? Znam umolkniti in tiho zreti na svoje življenje, da tako pritegnem posamezne dogodke dneva v svojo molitev? Znam dogodke dneva tako podoživljati, da vidim za njimi Boga, njegovo voljo, blagoslov, ljubezen in dobroto?

Priprava na sklenitev zaveze ljubezni 2020

Na 9. srečanju Slovenske Schönstattske družine z Marijo Romarico, 29. septembra 2019, smo Vas povabili, da izpolnite prijavnico za sklenitev Zaveze ljubezni z našo nebeško Materjo Marijo. Mnogi med Vami, ste se na to velikodušno odzvali.

Preberi več

Duhovna vzpodbuda s. Ramone v času pandemije Corona virusa

– Duhovna spodbuda Schönstattske sestre Ramone v času pandemije Corona virusa.

– Schönstattska družina 15. aprila 2020, v Domačih svetiščih krona podobo Božje Matere.

 

Preberi več

s. Ramona Schneider ob Božiču 2019

Ob Božiču, praznujemo učlovečenje Božjega Sina. Jezus, pride v naš svet, ker bi nas rad odrešil smrti. On prihaja, ker bi nas rad, ker bi me rad, vprašal samo eno: Kaj hočeš, da ti storim?

Preberi več

Nič brez tebe Marija, ničesar ne brez nas!

Vsak mesec v letu, smo na 18. dan povabljeni, da obnovimo svojo Zavezo ljubezni z nebeško Materjo Marijo.

Preberi več

9. srečanje z Marijo Romarico

Vabljeni na 9. srečanje z Marijo Romarico iz Schönstatta!

Srečanje bo v župnijski cerkvi v Starem trgu pri Ložu, v nedeljo 29.9.2019 ob 14.30. Naslov srečanja je „ZAVEZA LJUBEZNI.”

Preberi več

Vabljeni na 8. srečanje z Marijo Romarico

Vsi, ki čutite v srcu ljubezen in posebno nerazložljivo naklonjenost do Božje Matere Marije in njenega Sina Jezusa in bi radi postali njuni sodelavci, ste v nedeljo 23. septembra 2018 ob 15.00, vabljeni v župnijsko cerkev svetega Jurija v Stari trg pri Ložu.

Preberi več

Srečanje slovenske schoenstattske družine

V soboto 23. junija 2018 ob 14.30, bo v Ksaverjevi dvorani pri svetemu Jožefu v Ljubljani srečanje slovenske schönstattske družine.

Preberi več

Konferenca 16. – 18. marec 2018 v Schönstattu

V Schönstattu se bomo na Evropski konferenci, ki bo potekala od 16. do 18. marca 2018, srečali odgovorni za apostolat Marije Romarice po posameznih državah.

Preberi več